ONLINE OTURUMLAR İÇİN TIKLAYINIZ

<<Bildiriler Kitabını İndirmek İçin TIKLAYINIZ>>

 


DAVET

Sevgili Meslektaşlarım,

8-10 Eylül 2021 tarihlerinde Uluslararası Katılımlı 23. Isı Bilimi ve Tekniği Kongresinin (ULIBTK 2021) Gaziantep’te düzenleneceğini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.

 

Türk Isı Bilimi ve Tekniği Derneği (TIBTD) Kongresi; 1977 yılından beri 44 yıldır yapılmaktadır. Kongrenin bu yıl 8-10 Eylül 2021 tarihleri arasında Gaziantep’te uluslararası olarak düzenlenmesine karar verilmiştir. Kongre isminin “Isı Bilimi ve Tekniği Kongresi (ULIBTK 2021)” olarak kullanılması kurumsal hafızayı muhafaza etmek için tercih edilmiştir.

 

Isı Bilimi ve Tekniği Kongreleri geçmiş yıllarda ulusal düzeyde başarılı bir şekilde yapılmıştır. 22. ULIBTK2019 Kocaeli Üniversitesi uhdesinde uluslararası olarak gerçekleştirilmiştir. 23. ULIBTK2021 ise, Gaziantep Üniversitesi ve Türk Isı Bilimi ve Tekniği Derneği işbirliği ile uluslararası ve hibrit (yerinde/çevrimiçi) olarak düzenlenecektir.

 

ULIBTK2021’in temel amacı, dünyanın dört bir yanından gelen akademik bilim insanlarını ve araştırmacıları bir araya getirerek, ısı bilimi ve tekniği konularında yenilikçi ve ileri mühendislik uygulamaları hakkında bilim insanlarının ortaya koymuş olduğu en son araştırma sonuçlarının paylaşılmasını sağlamaktır. Bu kapsamda ULIBTK2021 araştırmacılara ısı bilimi ve tekniği ile ilgili konularda bir bilgi paylaşımı platformu olacaktır. Düzenlenen kongre enerjinin oluşumu, dönüşümü ve kullanımı ile çevresel etkileri konularını kapsayacaktır. Ayrıca, yeşil ve sürdürülebilir enerji sistemleri, enerji verimliliğinin geliştirilmesi, düşük maliyetli ve çevre dostu ısıl sistemler de ele alınacaktır. Kongre kapsamında ısıl sistemler üzerine yeni ve özgün araştırma ve geliştirme çalışmaları ile alternatif enerji teknolojilerinin uygulamaları da yer alacaktır.

 

8-10 Eylül 2021 tarihinde yukarda bahsedilen konularda hazırladığınız bilimsel çalışmaları Gaziantep Üniversitesi bünyesinde bulunan Mavera Kongre Merkezinde sunmaya davet ediyoruz. Uluslararası Katılımlı 23. Isı Bilimi ve Tekniği Kongresi hibrit (yerinde/çevrimiçi) olarak gerçekleştirilecektir. Sizlerin Uluslararası Katılımlı 23. Isı Bilimi ve Tekniği Kongresine katılımı bizleri onurlandıracaktır.

 

Saygılarımızla,                         

 

Prof. Dr. Recep YUMRUTAŞ                                                            Prof. Dr. Nuri YÜCEL

Kongre Yürütme Kurulu Başkanı                                                  Türk Isı Bilimi ve Tekniği Derneği Başkanı

Makine Mühendisliği Bölümü                                                        Makine Mühendisliği Bölümü   

Gaziantep Üniversitesi                                                                    Gazi Üniversitesi

 

 

 

 

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

 

Gaziantep’te yükseköğretim faaliyetleri 1973 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi`ne bağlı Makine Mühendisliği Bölümü ile başlamış, 1987 yılından itibaren ise üniversite tüzel kişiliği kazanılarak Gaziantep Üniversitesi olarak devam etmiştir. Kuruluşundan bu yana dengeli ve hızla gelişmesini sürdüren Üniversitemiz şuan 16 fakülte, 3 yüksekokul, 1 Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı, 5 enstitü vebiri yurt dışında (Cerablus/Suriye) olmak üzere 11meslek yüksekokulundan oluşmaktadır. Mevcut öğretim üyesi ve öğretim elemanı sayısı 1631 olup, enstitüler veyabancı uyruklu öğrencilerle birlikte 47411 öğrenci eğitim öğretim görmektedir.

 

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi,Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde eğitim dili İngilizce olup, Tıp Fakültesinde Türkçe ve İngilizce programlar bulunmaktadır. İlahiyat Fakültesi’nde zorunlu Arapça, İktisadi veİdari Bilimler Fakültesinde ise isteğe bağlı İngilizce hazırlık sınıfları bulunmaktadır. Ayrıca üniversitemizde 12 programda Arapça eğitim verilmektedir. Üniversitemiz 3 dilde ( Türkçe, İngilizce ve Arapça) eğitim veren Türkiye’nin tek üniversitesi konumundadır.

 

Üniversitemiz, öğrencilerine vetüm akademik personele sunduğu gelişmiş kütüphane imkanları, modern araştırma laboratuvarları ve bilgi-işlem alt yapısı ile her türlü araştırma ve geliştirme faaliyetlerini en üst düzeyde desteklemektedir. Üniversitemizde öğrenci toplulukları; öğrencilerin eğitim öğretim dışındaki zamanlarını değerlendirmeleri ve kendilerini geliştirmelerine yönelik faaliyetlerde bulunmak üzere kurulmuştur. Öğrenci toplulukları tarafından düzenlenen sosyal-kültürel faaliyetlere, ulusal ve uluslararası alanda ün yapmış çeşitli bilim, sanat ve siyaset insanları davet edilmektedir. Böylelikle üniversitede eğitim-öğretimin yanı sıra öğrencilere sosyal, kültürel vebilimsel yönden de hizmet verilmektedir.

 

 

SPONSORLAR